السبت، 4 أبريل 2009

كل سنه و انتى طيبه يا ملوووووكه !!!!

عيد ميلاد ملوكه كان يوم 31 مارس بس نظرا لاصابات تعرضت ليها "اصابات عمل تعرضت ليها و مش متأمن عليا علشان أنا ست بيت"..ما علييينا...اضطرينا نأجل عمل التورته و بالتالى الاحتفال.
و لما ربنا سهلها و عرفت أشتغل توكلت على الله...و كان الوحى و الفكره اللى كانت بتلح عليا اوى...هى شخصيه كارتونيه لذيذه أوى اسمها "Charlotte de fraises" أو بالانجليزى "strawberry shortcake" و هحط ليكم فيلم فيه الشخصيه دى علشان تعرفوا ازاى هى اوحت لى بالفكره و التصميم بتاع التورته.
مليكه كانت عندها رغبه شديده بالاحتفال بعيد ميلادها فى المدرسه يعنى برضه بتصعب عليا المهمه....لأنى كده سوف اضطر اعمل كميات تكفى الفصل..ماشى يا ستى.. و بدأت الشغل ..أول حاجه عملتها كانت الكيكه الاسفنجيه المطلوبه للتورته و كان اختيارى كيكة شوكولا ..."مين ما بيحبش الشوكولا؟؟؟" و بعدين تانى يوم عملت الفوندان و المره دى عملت فوندان من حلوى المارشماللو..و بما انى بعمل المارشماللو فى البيت فعملت مارشماللو علشان اعمل الفوندان...و بدأت ألون.....أأأأأأأه يانى !!! و الاصابه حصلت لى و انا بعمل المارشماللو ايدى انقطعت بالسكينه و لم اشعر و لقيت منظر مش قادرة اوصفه...خط احمر قاتم الاحمرار يسيل على لون المارشماللو الابيض والله كان منظر عايز يتصور ..بس ايدى كانت بتشر دم يا جماااعه هصور ازاااى؟؟؟
تالت يوم ..بدأت ازين التورته و طبعا حشيت طبقاتها بجاناش بالكراميل و الفروستينج كان" mousseline buttercream" و بدأت احط تغطية الفوندان و كل ده أخد منى 9 ساعات شغل متواصل لما رقبتى اتلوحت بجد .و خلصت التورته بعد محاولات جهيده من ياسين و مليكه للتسلل الى المطبخ و اصراار تام من لحس بواقى الكريمه مباشره من وعاء الميكسر..قلنا مااااشى..هو أنا عندى اختيار تااانى؟؟؟و اعداد التورته اخد منى كل الوقت ده لأنى بصراحه مش كل يوم بعمل تورته و ده اللى بيخلينى بطيئه شويه.. و كمان رغبتى فى انى اعمل كل حاجه و ما اجيبش مثلا الفوندان الجاهز اللى ما لهوش و لا طعم و لا ريحه ..سكر و بس.
و أدى التورته اهه جهزت..و معاها شارلوت....




و كان فاضل أعمل حاجه حادقه...فعملت ساليزون من القنافد..يا حلاوتهم يا جمالهم...
و غزت القنافد مطبخى !!!

لا و ايه عامله معركه!!!
بس فى وسط الزحمه ..اتولدت قصة حب....!!!
ياترى كانوا بيقولوا ايه؟؟؟؟؟
و لبست القنافد كلها و اتشيكت علشان تروح مدرسة مليكه و تحتفل...
و أدى مليكه فى الفصل بتطفى الشمع و اصحابها بيغنولها....



و كمان مع المدرسه....مدام أمانى و مادموازيل ساره.... و خلاص خلص اليوم و أدى حال المطبخ بعد ما اتنضف ييجى خمس مرات و فى الاخر سيبته و نزلته و ده كان لاااازم و الا كنتم هتلاقونى فى المرستان. لأن زى ما اليوم خلص أنا كمان خلصت ..... يالا كل سنه و انتوا و احنا طيبين !!!
اه نسيت احط شكل التورته يعد التقطيييع...طعمها كمان كان زى شكلها ..حلو اوى "راضيه عنها انا المره دى "هههههههه

يا فرااااو لااااتك يا شوشو...هههههه...بشجع نفسى ""أمراض نفسيه بقه بعيد عنكم"" !!!!


أهه أغنية Charlotte اللى كتر خيرها جانى منها الوحى..يالا علشان تتسلوا شويه بعد القصه الطوييييله العريضه دى.....



http://www.youtube.com/watch?v=HuHv12mMu3E



الأربعاء، 1 أبريل 2009

لما تنزل اسكندريه !!!

لما تنزل اسكندريه....اكيد اكيد لازم تعدى على مطعم سمك و تتغدى...فيه ناس بتروح بحرى و ناس بتاكل فى المكس او حتى أبو قير....أنا بقه بحب مطعم واحد بس و ده ببساطه لأنه محافظ على جودة أطباقه و كمان الخدمه اللى بيقدمها.
مطعم و أنا باكل فيه بحس ان اللى طابخ ..طابخ بنفس و حابب شغله..مش بس طابخ و السلام .
"بلبع" من أكتر المطاعم اللى بحب اكل فيها. و اللى كان بالنسبه لى اكتشاف هو مطعم السمك "فى الدور الفوقانى"..و على ما اعتقد الناس دى بتحتكر شراء احلى سمك من البحر علشان تقدمه على موائدها...و طبعا بعد ما كلت فيه..كرهت البورى و البلطى.. و عملت حالة تمرد على السمك.
ربنا يصلح حالى يا رب و أرجع اشترى سمك من السوق و أطبخه.
اخر مرة رحت صورت صور كتييير و حابه نتفرج عليها سوا ...يالا بينا
ده بقه يا حبايبى ..تعبان البحر و طبعا ده بالنسبه لى للتصوير ليس الا...شوفوا براءته !! يا سبحان الله !!


و الراجل الأمير ده ..من عمال المطعم حب ياخد صورة تذكاريه هو و ياسين و كمان هذه السمكه المسكينه""سمكة موسى"و التى سوف تلقى مصيرها المحتوم باعتبارى مدمنه سمك موسى "حاله مستعصيه".

و ده صورة الجندوفلى بعد ما استوى..و كان ياعينى فى الصورة الاولى مبسوط و مزقطط وسط صحابه و نازل رش فى ميه عليا و انا بصوره...بس الانتقام كان سريييع و وصل الطبق فى اقل من ربع ساعه.و دى بقه يا حبايبى صورة...بس صورة للاستاكوزا..العيال اصروا يصوروها...مع انى والله لم أجرؤ حتى انى اسأل سعرها كام..الضغط بيعلى و كنت عايزة اليوم يعدى بسلام...عموما أهو برضه معرفه الاستاكوزا كنوز .

و كل مره و انتوا و انا طيبين...بس مش عايزاكوا تاخدوا على كده...من بكره هنطبخ تاااانى و نخبز تالت و نوسخ مواعين رابع و نغسل خاااامس لما تطلع عينينا و عين...و ربنا معانا و مع الغلابه اللى زينا..ههههههههه

سلاااااام !!!

الاثنين، 9 مارس 2009

شهيره قاعده بتاكل حلاوة المولد...استر يا رب !!!


ازيكم يا حلوين بقالى كتير ما زهقتكمش....على العموم انا جييييييييييييت !!!

السنه دى ما اشتريتش حلاوة المولد و حتى الحلاوة اللى جاتنا شحاته....مافيهاش ملبن...طبعا زعلت جدا لأنه الحاجه الوحيدة اللى باكلها فى كل الفيلم ده...

طيب دخلت المطبخ و عملته و لو تعرفوا الوصفه منين؟؟؟؟ من كتاب عندى فرنساوى عبارة عن موسوعه لموائد العالم و لقيته فيها يا حلاوته...اسمه يا جماعه بالفرنساوى "loukoums" و بالانجليزى "lokoms" و ده تحريف للكلمه العربيه حلى الحلقوم او بالتركى لقم بضم اللام و القاف...طيب ندخل على الطريقه...يالا بينا

المقادير:- بشر برتقاله

بشر ليمونه

ربع كوب عصير برتقال

2 ملعقه كبيره من عصير الليمون اللى يفضل يكون اضاليا

3 كوب سكر

نص كوب ماء

2 ملعقه كبيره جيلاتين بودره

تلتين كوب من النشا

من 3 الى 4 نقاط من ماء الزهر

لون حسب الرغبه

نص كوب سكر بودرة للتقطيع

نضع فى حله السكر و القشر المبشور و العصير و كمان الميه.

نقلبهم على نار متوسطه حتى الذوبان...و بعد كده مانحطش فيهم الملعقه...نتركهم يغلوا 5 دقايق حتى يصلوا الى مرحله الشريط و دى مرحلة من مراحل غليان السكر و نستدل بيها لما ناخد ملعقه من السكر و نحطها فى كوب ماء بارد لو نزل الشربات فى الكوب زى الشريط يبقى هو ده اللى عايزينه

نيجى على جنب ندوب مقدار الجيلاتين فى نص كوب ماء و ندوبهم على حمام ميه... لحد ما يدوبوا خالص...و كمان ندوب مقدار النشا فى نص كوب ميه

و نضيف الاتنين على الشربات اللى عملناه و نقلب لحد الغليان..هنا بنضيف النكهه اللى حبينها و كمان اللون ..بنقفل النار و نصبه فى قالب مربع مقاس 17 و جنابه تكون عاليه.

و ندخله بعد ما يبرد التلاجه للصبح..اه نسيت اقولكم ان القالب لازم يكون مفروش بالفويل و مدهون بالزبده.

و الصبح ننزل القالب على الرخامه بعد ما نرشها و نقطع...

و بالهنا و الشفا و المره اللى جايه هعمل التقليدى...اللى بعين الجمل و ماء الزهر.

و اشوفكم البوست اللى جاى ان شاء الله .

الاثنين، 2 مارس 2009

تحدى الحب فى عيد الحب لل DB..عصابه الخبازين العالميه!!!

و احتفلنا بعيد الحب...فى الحقيقه مش انا اللى احتفلت...دى عصابه الDaring bakers صحابى يا جماعه اللى حكيت عنهم قبل كده .
و كان شهر ما يعلم بيه الا ربنا...حبيت بس اوريكم طبقى و هو متكون من كيكه شيكولاته بس من غير اضافه اى دقيق .
المهم يعنى و الصراحه تتقال انا ماعجبتنيش الوصفه و بالذات ان احنا فى مصر ماعندناش شيكولاته طبيعيه مصنعه من زبدة كاكاو طبيعيه.
المهم..قصر الكلام لو الطبق كان مهرجل و شكله مش و لابد...فده ببساطه لأنه بيعكس مزاجى اللى كان برضه مهرجل...يالا سمعونى الانتقادات اللاذعه !!!
اه نسيت اقولكم انى قدمته مع ايس كريم مانجو و كمان فانيليا بالفراوله .
هعوضها لكم ان شاء الله المره اللى جايه.

الخميس، 29 يناير 2009

تطبيقات تانى لوصفه الTuiles تحدى الDaring bakers !!!




تانى تحدى لى فى Daring bakers !!!!





ايوه منظمه الخبازين اللى ما بيخافوش من حاجه ....أبدا!!!
وصفه المرة دى سهله جدا جدا هى عبارة عن وصفه بسكويت زى بسكويت الجوفريت او السيجار بالشوكولا او بسكوت الايس كريم ...الفكرة فى التشكيل و الابداع فى العرض و كانت المهمه اننا نقدمه مع طبق حلو قائم على الفواكه و الكاسترد ...
محسوبتكم طقت فى دماغها الفكرة ...عملت طبق رز بلبن و نكهته بالمستكه و ماء زهر البوصفير و كمان بالحبهان و على الوش زينت بالفاكهه ..اناس و كيوى و فراوله مع رشه عسل ابيض و كمان بوله ايس كريم فانيليا و فراوله....يعنى اقدر اقول ان الطبق ده تزاوج فى النكهات ما بين الشرق و الغرب.حاجه كده full option !!!!
شفتوا بقه احلى من كده ..؟؟؟ نيجى للبسكويت ..طبعت رسمه حشرة طائرة اسمها dragonflyو اسمها بالعربى تقريبا ابودقيق و ممكن برضه لو فى حد بيطرى او زراعه يكون عنده رأى تانى.. طبعت الورقه و فرغت الرسمه على ورق ستنسيل و و فرشت فيه العجينه اللى بتبقى شبه سايله على لوحة السيليكون و خبزتها و اول ما طلعت تنيتها علشان تاخد شكل الحشرة...
و عملت اشكال تانيه كتير هتشوفوها فى الصور.الفكرة انى مش قادرة ابطل لعب بالخامه دى...لسه فى ابتكارات كتييييير فى دماغى عايزة اعملها...
يدينى و يديكم طولة العمر .

الجمعة، 23 يناير 2009

خبزة يوم الجمعه !!! انجاااااااز!!!





اللهم صلى على سيدنا محمد ...يالا ادخلوا برجلكم اليمين....
مخبوزات ...مخبوزات...هتجننى المخبوزات...ربنا يستر....










الخميس، 22 يناير 2009

اهداء !! للراجل اللى بحبه !!!!



زوجى الحبيب .... كل سنة و انت طيب و بألف خير.
..شكرا ليك...شكرا ليك لأنك ببساطة مستحملنى.
التيراميسو اللى طلبته وصل يا باااشا !!

الأحد، 18 يناير 2009

أمى على خط الحدود ( مصر/ فلسطين) !!!!

أمى على خط الحدود (مصر/فلسطين)!!!
هذه قصة كأى قصة .... بس حبيت احط هذه القصة لتعد رسالة ...رسالة بسيطة لكل من يزايد ...او بتعبير المصريين "يصطاد فى الميه العكرة"أمى ست كبيرة تجاوزت الستين من عمرها عاشت حياتها فى القاهرة بس فى الصيف كانت بتروح هى و عائلتها للعريش امها اصولها من العريش ,, لهم بيوت و مصالح فى العريش و الانتقال دائم بين القاهرة و العريش ... و العريش او سيناء هى قطعه من قلب جدى و جدتى ..جدى و كان طيار فى الحربية المصريه ..كانوا بيطلقوا عليه لقب " مجنون فلسطين "" شارك فى الحروب و النكسات .. جمع مكتبه ضخمه تبحث فى اصول و عراقة هذا البلد ...ذكرياتى عنه تصوره فى مخيلتى زعيم سياسى ..كل احاديثه كانت فى النهايه تصب فى موضوع واحد ...ألا و هو القضيه..المهم اتأثرت كتير بجدى و كان دايما يوجهنى و يقول لى انتى هتطلعى صحفيه و تدافعى عن القضيه .. و دخلت سياسة و درست سياسة و المحصلة ...ثورة احباطات مالها حدود .. السياسة,, اللعبة القذرة زى ما بيقوله.اعتزلت السياسة او حتى التفكير فيها و تجنبت حتى الخوض فى مناقشات عامة تزيد من احباطى و من الاحوال التى الت اليها الثقافة العربية و الامة العربية بشكل عام.بس حركتنى حكايه ماما.ماما اتصلوا بها مجموعة من الناس نظموا مسيرة دعم معنوى و مادى لأهل غزة...طلبوا منها مرافقتهم فى الرحلة و كان ...قضت ماما 3 ايام على خط الحدود حتى يتمكنوا من تمرير السيارات التى توجهت من الاسكندريه الى رفح على خط الحدود ..تحملوا مماطلات لا اول لها من اخر حتى يتمكنوا من تمرير الرسالة.قد تكون لا شئ ,بس لأ صحابها هى كل شئ.حكت لى حكايه ادمعت عينى.. تقول:- فى طريقنا كنا ننتظر اى سيارة تابعة للقافلة حتى نسير سويا فلا نضيع من بعضنا.. و اذ فجأة و اثناء مرور جرار زراعى بجانب القافلة لمحوا رجل عامل بسيط متشبث فى الجرار من الخلف "وسيلة مواصلات مجانية" يلجأ لها الناس البسيطة عندما لا يملكوا حتى ثمن مواصله تقلهم من العمل الى البيت ..المهم تفاجأ اهل القافلة بالرجل الذى قفز امام السيارات و هى فى طريقها للتحرك بشكل انتحارى .. و قالهم ..بالله عليكم انتوا رايحين فلسطين؟ ... ذهلوا منه و من سجيته و هو العامل البسيط الذى يرتدى ملابس بالكاد تستره ... فأجابوه نعم ...فادخل يده فى جيبه و اخرج "3بيضات مسلوقة " و من الجيب الاخر كيس فيه حوالى ربع كيلوسكر, 5 جنيه .. و حلفهم بالله ان يوصلوا الامانه ..فهذا كل ما لديه, بكى الرجال ,,كما لم يبكوا من قبل .و اخر فى الطريق ..ليس افضل حالا من العامل الذى سبقه ,,خلع سترته لكى يرسلها لاخوانه على خط الوطن من الناحية الاخرى .تعلو اصوات البعض من الاخوة بانهم ليسوا فى حاجة الى طعام و لا كسوة و انهم فى حاجة الى سلاح ...نعم و اقدر موقفكم بس ... رسالة من مواطن بسيط لا يملك حتى قوت يومه ... 3 بيضات و ربع كيلو سكر و 5 جنيه و هذا هو كل ما يملك..رسالة بتقول أنا أفضلك على نفسىوعلىاهل بيتى. فى زمن لا يرحم الفقير .نحن لا نملك الاهذا ,عيون تدمع لحالنا جميعا و 3 بيضات و ربع كيلو سكر!!!فقد نجحت محاولاتهم ... ان نظل فى دائرة الجوع و الفقر و الجهل و المرض و رغم كده ...لسه الدنيا بخير!!ربنا معكم و معنا ...ربنا يرفع غضبه و مقته عنا ,امين يا رب العالمين.أصيلة رغم الزمن و الظروف يا مصر!!!!

الخميس، 15 يناير 2009

فطيرة الدجاج ..وصفة حلى قهوة و تطبيق و لمسات شهيرة !!!




فى "لك" نظمت مشرفه قسم المخبوزات الجميلة "ام البنات" مسابقة جميلة فى المخبوزات و المعجنات فكرتها ظريفة ...بين المشرفات و العضوات ..عملنا فرق ثنائية ..كل فريق عبارة عن عضوة و مشرفة ..المشرفة تجيب وصفة اى وصفة سواء طبقتها قبل كده و لا لا و العضوة :اللى الله يكون فى عونها ..عليها ان تخرجها و تطبقها فى احلى صورة و اتفتح الاستفتاء على الاعمال المشاركة و لسه شغاااااااااال ..ادعوا لفريقى انه ينجح ..
بس انا هنقل لكم ..الوصفة علشان تطبقوها و تفرحوا بيها زى ما فرحت ...يالا بينا...

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
chahira.حلى قهوه
فطيرة الدجاج بالخضر!!وصفة الاخت المشرفة حلى قهوة.لمسات و تطبيق Chahira .
وصفة حلى بالنص:-
فطيرة الدجاج
[ 1 ]3 كاسات دقيق 7 ملاعق حليب بودرهملعقة ونص خميرة فورية 1/2 كأس زيت كأس ونص ماءا فنجان قهوه سكر
تخلط جميع المقادير مع بعضها جيداً عدا الدقيق يضاف الدقيق وتعجن حتى تتكون عجينة متماسكة وتترك ساعه تقريباً حتى تخمر
[ 2 ] دجاج مسلوق ينزع منه العضم وينتف او يفرمبصل مقطع قطع صغيره بقدونس مفروم جزر مبشور فلفل رومي مقطع قطع صغيرهملح / بهارات يحمس البصل مع قليل من الزيت .. ثم يضاف عليه الفلفل الرومي والبقدونس والجزر ويقلب على النار ثم يضاف اليه الدجاج والملح والبهارات
[ 3 ] الوجه علبة قشطة 3 ملاعق جبن كاسات ملعقة مايونيز
احضري الصينيه .. وادهنيها بزيت ورشيها بالزعتر افردي العجينة في الصينية فوق الزعتر ثم اضيفي خلطة الدجاج ثم خلطة الوجه وادخليها للفرن من تحت حتى تنضج العجينه عند تقديمها قطعيها مثلثات مثل البيتزا او مربعات حسب الرغبه وبالعافيه ^^و هذا كان نص الوصفة الاساسية للأخت المشرفة "حلى قهوة"
اما التعديلات التى ادخلتها كانت بالنسبة للعجينة انا عملت نفس المقدار بس قللت شويه فى نسبه السكر حيث وضعت ملعقتين كبيرتين فقط كمان اضفت 2 ملعقة كبيرة زعتر جاف.وضعت ذرة ملح.استخدمت قطعة خميرة بيرة فى حجم قطعة البندق"بقشرة".و قللت الزيت فكان تلت كوب معيارى .. انا هنا استخدمت الملاعق و الاكواب المعيارية. و هى توازى 250 مل اى ما يعادل ماج الشاى عندما تملأيه بالماء يعنى زى ما بتقدميه لحد بتملى مش للاخر .طيب بالنسبة للطريقة للعجينة ربيت الخميرة مع ملعقة صغيرة سكر و 2 ملعقة كبيرة ماء و تركتها 5 دقائق حتى بدأت تفور و يظهر فيها فقاقيع الهواء.و اضفتها على الدقيق المنخول و المضاف له مسبقا باقى المقادير.تركتها تخمر و بدأت فى اعداد الحشو حتى تكون باردة نسبية عند اضافتها للعجينه.طيب شويه صور للتوضيح...
الصور بتوضح المقادير و كمان الادوات التى تم استخدامها لعمل الفطيرة.
الحشوة:-فى طاسة واسعة " زى الووك الصينى " وضعت قطعة زبد حوالى 50 جرام مع 2 ملعقة كبيرة زيت زيتون, و كنت قد قطعت نصف كيلو دجاج نى الى شرائح رفيعة مثل الشاورما.و لما سخنت الزبد مع الزيت نزلت فيها قطع الدجاج .ملحوظة: يجب ان يكون الدجاج مصفى جيدا من اى ماء تبقى اثناء غسل الدجاج .. كما ينصح بغسله قبل تقطيعه حتى لا تتشرب انسجة الدجاج بمياه الغسيل.قمت بتشويح الدجاج على درجة حرارة عالية, هذه العمليه تسمى sealing و الهدف منها غلق المسام الخارجية لقطع الدجاج و حبس سوائل و عصارة اللحم داخل الانسجة حتى لا نحصل فى النهاية على نتيجة غير محببة " بنقول عليها بالمصرى : ان اللحمة متفلة" اى انها مثل فتل الخيط ..و بعد تشويح الدجاج على العالى و السريع نزلت بحوالى 100 جرام فاصوليا خضراء مقطعة صغير و دخلت مع الدجاج فى التشويح و بعدين نزلت 1جزرة كبيرة مبشورة و بعدين بطاطس" 2 حبة صغيرة و كملت التشويح و بعدين بصلة كبيرة و بعدين فص توم .. بين كل اضافة و التانية بحاول من خلال طهى الخضار انه يدخل فى مرحلة التدبيل " او الذبول" و بعدين 3 حبات فلفل صغيرة اخضر و احمر وأصفر و اخيرا اتبل بالملح و الفلفل الابيض و اضيف البقدونس " حزمة حلوة" و على طوووول اطفى النار.خمرت العجينة فقمت بتقسيمها التلت و التلتين.
و دى صورة كمان بتوضح شويه الخطوات.
اخذت مقدار التلتين و قمت بفرده على الرخام بمقدار يساوى قطر قالب التارت و زيادة عليه جوانبه.و قمت بوضعها بعد الفرد فى قالب تارت قاعدته متحركة مقاس 30و بعد دهن قالب التارت نزلت فيه العجينة بتاعتى .و صبيت الحشو بتاعى بعد ما برد.تحذير :- لو الحشو لسه سخن لا تضعيه فى القالب حتى لا يتسبب فى قتل الخميرة انتظرى حتى يبرد .و عملت التغطيه و كانت كالتالى 5 ملاعق جبنه كريمى+ 2 ملعقة مايونيز + علبه قشطة او علبه sour cream +ملعقة صغيرة مسطردة و ملح خفيف جدا و فلفل ابيض.تم الخلط يدوى على شرط طبعا أن تكون كل المكونات بدرجة حرارة الغرفة.تفرد على الحشوة على ان تغطيها .
صورة توضيحيه كمان!!!
و فردت الجزء المتبقى من العجينة و مشيت عليه بالرول الموضح فى الصورة ادناه و اغلقت به وجه الفطيرة.و دهنت الوجه بالبيض المربوب.و تترك لتخمر قليلا حوالى نصف ساعة.
يسخن الفرن على درجة حرارة 250 لمدة ربع ساعة قبل دخول الفطيرة .تدخل الفطيرة النار لتخبز و تخرج بعد ان ياخذ وجهها اللون الاحمر المحبب.ملحوظة : كاى فطيرة سوف تبدأ الاطراف باكتساب لون اسرع من المنتصف لذا يمكنك الحفاظ عليه بتحضير شريط من ورق الفويل مسبق لتغطيته الاطراف لهذا الغرض.
تخرج من الفرن بعد تمام النضج و نخرجها بعد ان تدفأ قليلا بحرص من القالب.ملحوظة هامة: لا تنتظرى حتى تبرد تماما و الا ابتلت من بخار الماء التى تحدثه بعد الخبز "تبتل من عرقها".و تقدم و هى باردة مع سلطة خضراء و بس و يمكن ان تقدم وحدها بمصاحبة مشروب خفيف.
و ادى صور للانتاج النهائى!!!
أول طلعة!!
تانى طلعة!!!جربوها هتعجبكم جدا جدا..
.شكرا لحلى قهوة ... أطلعتنى على طبق جميييييل جنن كل الناس اللى داقوه.

منتدى "لكى"...بيت الأمه!!

منتدى لكى ...منتدى عربى غااااايه فى الروعة ..اشتركت فيه منذ عدة سنوات لكن مشاركتى الحقيقية كانت عندما تم اختيارى ضمن التوب 22 فى مسابقة ستار شيف العرب على قناة فتافيت ... شاركت فعلا بهدف حشد المزيد من الاصوات ...و من ساعتها مش عايزة اخرج ...تجمع رائع للنساء العربيات ...مجتمع عربى جميل ...يجمعنا الحب و المودة و تكسرت بداخله كل البوابات اللى على الحدود...بنسهر نضحك مع بعض..سوريات "احلى سوريات" , مغربيات ,ليبيات , نساء خليجيات ,كمان فلسطينيات و عراقيات و لبنانيات ..يعنى جامعة دول عربية نسويه ...مش فشنك زى جامعة الدول العربية.. لغتنا واحدة و كلنا فاهمين بعض كويس و اللغة اللى جامعانا ..العامية المصريه ...مفيش حد مش فاهمنا ...ندخل مسابقات و نتنافس على احلى الاطباق و هاتك يا ضحك و روح حلوة نفتقدها فعلا هذه الايام.
المتأمل للوضع يلاقى ..ان احنا كشعوب و بالذات " العنصر النسوى" و اللى بيربى الامه ...ما عندناش اى ضغائن و لا احقاد ضد بعض ..بالعكس بنتعاون و بنعمل حاجات حلوة كتيييير ,,ما بيقدرش الزعماء العرب يعملوها و الروح السائدة ..مش هتصدقوها الا لما تدخلوا و تتفاعلوا وهتلمسوها بايديكم ..
سبحان الله ...ما يجيبها الا ستاتها....حتى و لو على مستوى المطبخ ...يعنى اتفقنا ووزعنا ادوار و انجزنا مهمات ...عجزوا الساسة الافاضل ان يصنعوا و لو واحد على عشرة مما صنعناه...
ربنا يزيد المودة بيننا ... و يجعله عاااااااااااااامر "زى ما المصريين بيقولوا".
و ل "لك" يا رب من تقدم الى تقدم .
ادعوا كل النساء و كل البنات ..اللى بيشتكوا من الفراغ او حتى المشغولات ان يتفاعلن على "لك" هيفيدوا لأن اكيد عندهم موهبة و علم قيم ..و كمان هيستفيدوا ..لأن على "لك" فطاااااااااااااحل فى كل المجالات.
رابط المنتدى اهوه و عيشووووووووووووووووووووووووا !!!!!!!!!!!!
http://www.lakii.com/vb/index.php

ممكن كمان تعجبك المواضيع دى...يالا بينا ...

Related Posts with Thumbnails