الجمعة، 29 مايو 2009

تا تا تا تا....اليوم نقص الشرييييييييط !!!

يا سلااااااااااااااام !!
اتفق العرب ..اه والله....اليوم هو التحدى الاول للمنظمه الاولى من نوعها....طفلنا الوليد.....!!!
"وليمه" أو "Walima" هى أول منظمه بتضم البلوجرز العرب أو المدونين العرب و كمان كل مدونين المطبخ المهتمين بالاكل العربى و الشرق أوسطى..
..بس استنوا مش أى مدونين لو سمحتم دول مدونين من مطابخهم...يعنى ناس من فصيلتى.. حلو اوى اننا نتلم على بعض... و الطيور على أشكالها تقع !!!
احنا مش بس هنحصر العضويه فى العرب لا احنا قلبنا كبيييير هيدخل اى حد مهتم بالأكل العربى و الشرق اوسطى يعنى بيحبنا و من قلبه كمان !!
ناس جامده بجد...
قررنا ان شهر مايو ندشن فيه أول تحدى للعصابه و هنمشى بترتيب هجائى للبلاد العربيه و علشان اللى متابعيننا فى الاوساط العالميه أغلبهم من الغرب فترتيبنا الهجائى هيكون غربى !!
يعنى هنبدأ ب الجزائر أو "Algeria"
و التحدى حضرته لنا سفيره الجزائر القمرايه...خديجه..
Our First Challenge is brought to us by Khadidja from
http://www.dessert-world.blogspot.com/.

أول طبق كان حادق و الست كانت طيبه خيرتنا نطبق واحد من اتنين..الحلو او الحادق..انا بقه مفتريه فقلت اجرب مش هخسر حاجة و خاصه انى ما اكلتش جزائرى قبل كده.
الطبق الحادق كان دجاج بالزيتون:-
و وصفته اهه

This dish could be made with chicken or lamb or both. I personally mix the two meats in the same dishThis recipe has some added meat balls and this is optional. If not using both meats, keep the exact same recipe.Ingredients:1 whole chicken cut into pieces2 lbs of lamb1 large onion1 Tbsp butter or oil2 cups pitted green olives2 medium carrots, cut into circles1 tsp salt + 1/2 tsp cinnamon + 1/2 tsp black pepper1 chicken cubewater & parsleyMeat balls (optional)1/2 lb ground beef1 small onion1 small egg1/4 cup bread crumbs1/4 cup chopped parsley1/2 tsp salt1/4 tsp black pepper1/4 tsp cinnamonFlour to dredge the meat ballsTo thicken the sauce: 1 Tbsp soft butter + 2 tbsp flourDirection1) In a pot / pressure cooker put the butter /oil, chicken pieces, lamb pieces (if using), the onion, salt, pepper cinnamon. Cook over medium heat until the onionsare translucent. Add the chicken cube and enough water to cover the meat. Bring the mixture to a boil then cover and cook until the meat is tender. If using both meats, half way through cooking, remove the chicken pieces and continue to cook until the lamb is tender.2) In a sauce pan, put the olives and cover with water. Bring to a boil and let the olives boil for 3 to 5 mn. Drain and repeat the same process 2 to 3 times until the olives are no longer bitter.They should not be too salty neither. Set the olives aside.3) Prepare the meat balls: mix all the ingredients and make balls. Put about 1/2 in of oil in a frying pan and heat over medium heat. Dredge each meat ball in flour and fry until golden brown. Drain on a paper towel and set aside.4) Once the meat pieces are cooked, add the olives, the sliced carrots and the meat balls. Bring the sauce to a boil, cover the pot and cook until the carrots and the olives are tender, and the meat balls are cooked through.5)To finish the dish, mix the butter and flour to form a smooth paste. Bring the sauce to a boil and gradually add the butter/ flour mixture, stirring continuously. Let the sauce boil for 3 to 5 minutes. The sauce should be slightly thick. Add 2 tbsp chopped parsley. Serve the dish accompanied with lemon wedges

و الطبق التانى حلو يا حلوين و اسمه :" سليلة العروس"
و وصفته كمان هتلاقوها هنا...
http://dessert-world.blogspot.com/2009/01/almonds-in-surprise.html
و هتشوفوا التطبيق ..يا سيدى على شغل الفنانه خديجه من الناس اللى بتعقدنى بجد..
يالا بقه على صور تطبيقى بس ما تضحكوش عليا......
الطعم كان خيااااال بالنسبه للطبقين و كانت فرصه جميله جدا اننا ندوق مطبخ جديد علينا....يالا انصحكم تجربوه و ما تقلقوووووش على ضمانتى الخاصه !!!!
قبل ما امشى عايزة اعرفكم بفريق وليمه الجامد...
أولا:- تونى طحان....شاب وسيييم مجتهد و طالب جامعى بأمريكا و لبنانى أصيل...هتحسوا بده من أطباقه و طبعا بدأت بيه باعتباره هو السيد الأول و الوحيد فى الجروب بس لسه حاطين عنينا على كام واحد و هنوقعهم يعنى هنوقعهم...هههههههه
بلوج تونى هنا:-

http://www.antoniotahhan.com/blog/
نيجى بعد كده لأرليت الحلوة...قمراية الجروب و الريسه الكبيييره أوى أوى و أرليت لبنانيه و عايشه فى الصقيع فى كندا...بس ست زى العسل و من أعز صديقاتى كمان...ست الستات كمان.
و بلوج أرليت اهه:-
http://www.phoeniciangourmet.blogspot.com/

نيجى بقه للحبوبه بتاعتنا.. و دى سمر هانم الجميله عمرى ما شفت حد لما تكلمه يشحنك بشحنة تفاؤل كفيله تخلى يومك مشرق و جميل و لو شفت فى اليوم ده بلاوى الدنيا ..سمر تخليهولك مشرق و سعيد و كمان بمبى...سمر ده اسمها و اسم موقعها "ميمى " ده على اسم حفيدتها ربنا يبارك لها فيها , سمر من الاردن بس رحاااله زى عم أبو بطوطه بالضبط و بتمووووت فى حاجه اسمها تصوير الأفلام و وصفاتها اغلبها ان ماكانش كلها مصورة
و بلوج سمر هنا:-
http://mimicooks.com/

طيب الدور على مين على الحلوة صديقتى الصدوقه نسرين و هى سوريه أو اليمان زى ما كتير عارفها..نسرين بقه مش هقدر اقول حاجه عنها غير اننا اصبحنا "لا نفترق" هى فى دبى و أنا فى مصر....و لكن لا نفترق...اعرفوا بقه مدى توثق العلاقه الطيبه بيننا...حبيبتى يا نوسه !!
بلوج نوسه هنا:-
http://alyaman2002.blogspot.com/

اللى بعده بقه سوسو القمورة..والله قمورة بجد...و بتحب تنزل الوصفات صوت و صوره و كمان بتكتب الوصفه بالنجليزى و الفرنساوى علشان تحل الازمه..أنا تعرضت لها بس ما عالجتهاش لأن اخواننا الفرنساويين اشتكوا لى انهم عايزين اترجم و أنا وقتى فى الدمار..سوسو بقى يا جدعان ريحت كل الاطراف و اللى مش بيعرف يقرا يشوف الوصفه على اليوتيوب و عندها كمان فى البلوج...مجهود جبار و تفانى لتوصيل المعلومه و كرم غير معقول.
بلوج سوسو اهه:-
http://sousoukitchen.blogspot.com/

و بلوج تريا المغربيه العسووووله..فى شعوب تبقى واخد فكره عنهم و لما تشوف ناس منهم تتصدم..تريا من المغرب و انا بقه طول عمرى احس ان اهل المغرب دول ولاد ناس و لما عرفت تريا زودت عندى الفكره دول مش بس ولاد نا دول بشوااات و هواااانم كمان.
بلوج تريا اسمه جهينه معرفش ليه...هى بقه تبقى تقول لنا
http://jouhayna.canalblog.com/

نيجى بقه للجامده اوى.. و هى مضيفه الحدث هذا الشهى و هى خديجه...كله تعظيم سلام..خديجه لما تزوروا بلوجها هتتعقدوا..قمه فى الفن فن الباتيسيرى و فن التصوير..عبقريه بجد و بيربط بينى و ما بينها قاسم مشترك..احنا الاتنين دارسين اقتصاد بس عشقنا الاول و الاخير هو الطبخ و الخبز و كتب المطبخ...مره اتكلمت خديجه و قالت انها ماكانتش زى البنات اللى بيحلموا بالمجوهرات و الموضه كل اللى بتفكر فيه هو ده...حسيت وقتها ان انا اللى بتكلم
بلوج خديجه العبقرى هنا...
http://dessert-world.blogspot.com/

و كمان سوسكا الحلوة اللى اسمها على اسم مامتى"ادينى قلت كده اسم مامتى الدلع"...يا كسوووفى..سوسكا البلوج بتاعها حلو اوى و هتلاقوه هنا
http://souska.canalblog.com/

و دى بقى العبقريه اللى ضبطت لنا اللوجو و خدمت الجروب الوليد باخلاص..
و بلوجها من احلى البلوجات كمان..
http://hommuswtabbouli.blogspot.com/

و كمان نور الجميله..عملت لنا مأوى نتلم فيه..منتدى محترم..كتر خيرك يا نور..
بلوجها اهه:-
http://themiddleeasterncook.blogspot.com/
و طبعا حبايبنا كتااااااااااااار جدا جدا منهم
http://yumeezy.blogspot.com/
و كمان
http://culinaryinfatuation.blogspot.com/
و كمان
http://amour-des-saveurs.over-blog.com/
و كمان
http://www.tasteofbeirut.com/
و كمان
http://lailablogs.com/
و كمان
http://bbacuisine.canalblog.com/
و كمان بلوج المدعوه شهيره بس بالعنجليزى ده لأنكم قاعدين فى العربى حاليا
http://www.chahirakitchen.blogspot.com/

و الله كلهم احبابى و لو نسيت حد اعذرونى..كلهم اكلهم حلو اوى و بلوجاتهم لذيذه و حتى اللى ما تكلمتش عنه كتير فده لأنى حديثه العهد بيهم و مازرتش بلوجاتهم لانشغالى بس والله بحبهم كلهم علشان احنا جروب واحد و لسه هنكبر و هنكبر.
و للجروب الهايل ده اهدى لهم أولا هذه الأغنيه....
" كل شويه نكبر
نكبر حبه حبه

نكبر أد الحبه
حبة القمحايه
و السنه اللى جايه
هنزود شمعايه
على راس التورتايه"
بس خلااااص

هناك 7 تعليقات:

MAG يقول...

Thank you for the wonderful introduction of the Walima concept and its bloggers too. You have an amazing sense of humor. Congrats to all of us

ღ♥ღ Nesrin Designs ღ♥ღ يقول...

شهيرة الرائعة والمتألقة دوما ... شهادتي مجروحة فيكي لانك انتي اختي الغالية التي لم تلدها امي واغلى صديقة بقلبي ..
الله يسلمك لي يارب ويخليلي ياكي قولي امين
والله يسلم هالايدين المبدعة
الله باركللك بشغلك ووقتك واولادك
سلام يا قمراية النت

jouhayna يقول...

yasalam 3alilki yachahira
what an introduction for walima
so beautiful
thank you for talking about me
da inti 3assal
Let me tell you why I have given my blog the name of jouhayna, from my childhood , I was alwyas hearing about عند جهينة الخبر اليقين ومن غبائي باحسب ان جهينة دي وحدة ست زينا يعني- بس مؤخرا وبعد مفات علي البلوج شهور و شهور التلي اختي دا انت غبية بشكل جهينة دا راجل جبتلي النص التاريخي الي يتبت دا و عملو علي بارتي ف البيت و سموني ثريا الغبية ههههههه
بس معلش جهينة جهينة مكل بيطبخ راجل ولا ست
ادي ياست الحكاية من طئطئ لسلام عليكم
بوسيلي ملوكة الامورة و ياسين

Arlette يقول...

Dear Chahira,
I am speechless, thank you very very much for an amazing introduction and on behalf of every one, I want to give you a big hug
and also thank you very much Tislam Ideiki Ya Habibity for this wonderful challenge, and the awesome job you did for our fist challenge representing Algeria.
I miss you and I will try to catch up with you this week.


I want to take this chance to invite all the cooksin Egypt and the Middle East Countries who likes to join us even though they dont have a blog, just let us know and we will send you an invitation to have an access to our blog and forum , looking forward to hear from you.

Mimi Cooks يقول...

Chahira, this is so nice of you to write about each one of us this beautiful introduction !! i really appreciate what you said about me and my blog...really great and in a very cute way
! i love our group and hope that we will grow bigger and better...maybe one day we will do something to change the world in a positive way and make middle eastern food a household item!!! who knows! anything is possible :)

Arlette يقول...

Marhaba my friend
finally I am able and proud to annouce that I broke the secret for the famous chocolate chips cookies they sell at Levain Bakery in NYC , and they sell the dozen ,for 66 dollars US, I cannot believe that someone will pay this price for a dozen of cookies.
any way check my recipe and try it oen day and let me know... its an amazing dough, i did lots of testing until I found the secret.

I added a comment on facebook regarding your case, maybe I should do the same and address the customers in my area, what do you think . Now I need your help.

sweetalmond يقول...

Salam Chahira,
Thank you so much for your lovley introduction, you are so sweet!! You did a great job, both dishes look amazing!!!I'll have to check the other blogs, I can't wait to see their creations. I am so lucky to be a part of this wonderful club. Again, thank you Chahira for your sweet words :)

ممكن كمان تعجبك المواضيع دى...يالا بينا ...

Related Posts with Thumbnails