وسعت معايا....اولا عملت بسكويت التشيز كيك فى البيت. و الحلو فى البسكويت ده ان كله معمول من الدقيق الاسمر بس طبعا مقدار الزبده مش قليل !!
ثانيا عملت 3 اصناف من التشيز كيك الأولى كانت بالكركرديه و مربى الورد. و التشيز كيك كانت طبقتين الاولى بنكهة الفانيليا و التانيه نكهتها بماء الورد و الكركديه و التوبينج كان مربى ورد و كركديه و كل ده يا جماعه علشان اكون استخدمت مكون من بلدنا الجميله و هو الكركديه و اعمل حاجه مختلفه عن كل الديرينج بيكرز التانيين بس المضحك بقه ان فى اخر لحظه و قبل تسليم التحدى لقيت واحده من سنغافوره عملت برضه بالكركديه..اه أموت و اعرف جالها الكركديه منين؟؟؟؟ههههه,, عموما مربى الورد هى اللى فرقت.
طيب الصنف التالت كان ايه..كان تشيز كيك عادى خالص بس على الوش حطيت كريمه جوز الهند و فاكهه من كل نوع..تديكم انطباع انكم قاعدين على احدى شواطئ شرق اسيا و كام قرد كده بيتنطط حواليكم..هههه..الفاكهه كانت بشمله.نكتارين و موز و فراوله .
الوصفه بالتفصيل هتلاقوها هنا....
http://chahirakitchen.blogspot.com/2009/04/cheese-cake-festival-4th-db-challenge.html
و لو فى حد مزنوق فى ترجمة حاجه يقوللى و انا ان شاء الله هحاول اساعد.
كل تحدى و كلكم و كل الديرينج بيكرز طيبين !!
و الى تحدى جديد ان شاء الله !!
استدراك:- طلع فى حد مزنوق فى الانجليزى هنزل الترجمه الفوريه و أمرى الى الله.
لطبقة الكراست:-
2 كوب بسكويت مطحون-120 جرام زبده- 2م.ك سكر بودرة و فانيليا.
تخلط المقادير دى مع بعضها كويس و يتم كبسها فى قاع صينية التشيز كيك كويس جدا.
لطبقه التشيز كيك:-
750 جرام جبنه كريمه بدرجة حرارة الغرفه
كوب سكر بودرة
3 بيضات
1 كوب كريمه لبانى
2 ملعقه كبيره من عصير اليمون
فانيليا حسب الرغبه
تضرب الجبن مع السكر جيد ثم نقوم باضافة بيضه بيضه للمزيج مع الضرب جيدا بين كل اضافه و التانيه.
نقوم باضافة كوب الكريمه مع المنكهات و المتمثله فى الليمون و الفانيليا.
يمكن استخدام نصف المقار للتشيز كيك بس الكراست ثابت. لأن الجماعه الامريكان مفتريين و عندهم الكريم تشيز ببلاش فبيفتروا و يحطوا براحتهم ..كمان بتبقى دسمه جدا لذا انصح باستخدام نص المقدار مع الحفاظ على نفس مقدار الطبقه السفلى.
تطهى فى حمام مائى على درجة حرارة 180 ..كمان انتبهوا الى عدم الافراط فى التقليب.. و شكرااا و أى خدمه !!
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق