الثلاثاء، 30 ديسمبر، 2008

انتاج المحاضرة اللى فاتت.. برافو بنات!!


بس المرة اللى جايه مش هحط ايدى خااااااااااااااااااااااالص!!!!!
يا سلام على الالوان المطرقعة...
كل سنه و كلكم طيبين
...

أول تحدى لى فى منظمة "Daring Bakers"تحدى الخبازين اللى مبيخافوش من حاجة!!!


Details on:-
www.chahirakitchen.blogspot.com

الخميس، 25 ديسمبر، 2008

Red Velvet Cake






أو الكيك الاحمر المخملى .. لسه مخلصاها ... و الكيك ده بلده امريكا أو الولايات المتحدة الامريكية .. و تحديدا جنوب الولايات ... طبق حلو خاص جدا بالجنوب و ليه حكايه هحكى لكم عليها بكره لما ارتاح...



سلام مؤقت.....
تانى يوم!!!
طيب يا ولاد ,, ارتحت خلاص و خدت نفسى .. ما اعتقدش بس برضه الوصفة اهه علشان اللى يحب يعملها اول حاجة نحضر المقادير:-
2و نص كوب دقيق
1 و نص كوب سكر
1 م.ص بيكنج صودا
1م.ص كاكاو
1 و نص كوب زيت نباتى
1 كوب لبن رايب
2 بيضة كبيرة
2 ملعقة كبيرة ملون طعام احمر سائل
1 ملعقة صغيرة خل
نص ملعقة صغيرة فانيليا
و للحشو و التزيين :- كريمة الجبنه و مقاديرها 100 جرام زبدة .. حوالى 2 كوب كريم شانتى و 200 جرام جبنة كريمة و سكر حسب الرغبه.
طيب قبل ما نبدأ فى التنفيذ نسخن الفرن على درجة حرارة 180
و نبدأ الشغل , نحضر اناءين واحد للمواد الجافة و واحد للمواد السائلة و الجافة ننخلها و السائلة نضربها على خفيف و بعدين نخلط المزيجين معا و نصبهم فى قالب كيك مقاس 20 او 22 و يدخلوا الفرن و بعد 30 دقيقة هيطلع لنا احلى كيك.
و بالنسبة للكريمة تخفق كل المقادير السابقة مع بعضها بالمضرب الكهربائى و لازم تكون كلها فى درجة حرارة الغرفة.
و نبدأ نقطع الكيك نصين ده طبعا بعد ما يبرد تماما و بعدين نحشى بالكريمة و نزين بيها كمان من الخارج و كل واحد طبعا و ذوقه..
طيب انا استخدمت فى التزيين شويه Pecan nuts و ده نوع مكسرات امريكى من فصيلة عين الجمل و طعمه كتييير متقارب ..كمان الكاكاو اللى يستخدم انصح انه يكون من النوع الفاتح حتى لا يتأثر لون الكيك الاحمر .. كذلك يفضل انتقاء ارقى انواع الالوان الطبيعية لضمان الحصول على لون احمر جميل...بس كده!!!
طيب ايه حكايه الكيك ده .. الكيك ده من تراث المطبخ فى جنوب الولايات المتحدة الامريكية و يقال ان العبيد الزنوج فى الجنوب هم اول من ابتكروه و كانوا يعدوا هذا الصنف فى المناسبات و الولائم اللى كان يقيمها اسيادهم البيض!!!
اياااااااااااام زمااااااااااان ... أيام فاتت! الله ما يرجعها!!!
يالا حماس عايزة اشوف حد يقول هطبق الوصفة!!!

الأربعاء، 24 ديسمبر، 2008

انتاج محاضرة انهاردة!!







انهاردة كان فيه محاضرة "تارت" عملنا العجينة الرئيسية للتارت و الباى الحادق و الحلو و المحايد و حبيت اشارككم فى صور الانتاج .. يا رب تعجبكم!!!!

اعضاء منتخب الدورة بتاعة الاتنين و الاربعاء"علا,هديل,و مامة هبه"!!

يالا ربنا يوفقهم و يتخرجوا!!!!





الثلاثاء، 23 ديسمبر، 2008

ادحرج و اجرى يا رمان!!!

أغنيه من الذاكرة ... مرة حضرت فرح جماعة فلاحين و انا صغيرة و كانوا بيزفوا العروسة و يغنوا ... ادحرج و اجرى يارمان وتعالى على حجرى يا رمان !!!!
يعنى ايه علاقة الرمان بالعروسة و العريس ؟؟ مش عارفة و لو حد يعرف يا ريت يقول لى و يعمل معروف....

طيب ايه علاقة اغنية الفرح باللى بعمله او بكتب عنه ... الاغنية افتكرتها و انا غرقانه فى المطبخ وسط الرمان و خايفة مووووت يوسخ مريلة المطبخ المفضلة عندى.... سيبت الاغنية و قعدت اصور بذور الرمان الجميلة .. لا يسعك فى هذه اللحظة الا انك تقول .. سبحان الله !!!!

خلق كل حاجة جميلة و خلق الانسان ليعمر الارض بس افسدها و دمرها و اخل بتوازنها .. يعنى تبص من الشباك و الا تمسك ثمرة رمان احسن و تتأمل فى بديع صنعه؟؟؟؟




طبعا ثمرة الرمان .. يالا بينا على الصور...

اهداء الى اليمان!! صديقتى السوريه!!!

صديقتى اليمان السوريه .. و اللى احب اعرفكم عليها ... شخصية محترمة و نشيطة و غايه فى الذكاء و لديها مواهب متعددة.. يعنى هانم من هوانم الزمن القديم... لأتى بشوف ان اى ست فى بيتها بتنتج و ترعى اهل بيتها و دايما تتعلم جديد علشان تعود بالفايدة على اهل بيتها... بشوفها هااااااااااااااااااااانم و تستاهل لقب باشا بجدارة!!!


اليمان أولا بتعمل حاجات حلوة اوى مخبوزات و اكل شامى حكايه ,, هى هنا جربت وصفة الكيك بتاعى و عجبتها و انا الصراحة عجبنى تطبيقها جدا و علشان كده حبيت اشارككم بالصورة بتاعتها ده بعد اذنها طبعا!!



كمان عملت فطيرة الخاتم بس على حادق يعنى حشيتها جبنه و زعتر و سبانخ.... يمى يمى يمى!!!



يالا نسألها عملتها ازاى؟؟؟
الصور حكاااااااااااااااااية !!مش كده؟؟؟؟











البطاطس دى فيها ايه ؟؟؟ ايه الحكمة يعنى من الصورة !!مسابقة كله يدخل و يجاوب!


البطاطس دى فيها ايه؟؟؟
و ليه مصوراها؟؟؟
و اللى عارف منى شخصيا قبل كده ما يسيحش يعنى ما يقولش و يدى فرصة لاخواته يجاوبوا... يالا يا ولاد و يالا يا بنات و اللى هيجاوب صح , ليه جائزة قيمة







الاثنين، 15 ديسمبر، 2008

لأول مرة بالاسكندرية!!مدرسة لتعليم فن الطهى و الخبز بس !!!

بسم الله الرحمن الرحيم
- دورات المطبخ المتكاملة تشتمل على سبع دورات:-الاولى:دورة هاى تى.
الثانية:دورة المخبوزات.
الثالثة:دورة سهل /صحى/سريع.
الرابعة: دورة طهى للمبتدئين.
الخامسة: دورة طهى متقدمة.
السادسة:دورة هديتك من مطبخك.
السابعة:دورة مطبخ للاطفال.
أولا:- دورة high tea
الموضوع:- اعداد بوفيه كامل للمناسبات المختلفة يشمل حلو و حادق.
عدد المحاضرات:-5 محاضراتالاولى: الاسفنجية + التغطية
الثانية: الكيك بأنواعه + Quick bread
الثالثة:التارت ( حادق ساليزون + حلو)
الرابعة: الشو (حادق ساليزون + حلو-بروفيترول,اكلير,كروك اون بوش)
الخامسة:بسكويت و كوكيز (حلو و حادق)عدد الساعات:- 3 ساعات لكل محاضرة باجمالى 15 ساعة للدورة .
ثانيا:- دورة المخبوزات :-
الموضوع:- التدرب على الخبز عن طريق ممارسة تكنيك العجن و الخبز أكثر من مرة عمليا.
عدد المحاضرات:-4محاضرات.
الاولى: خبز فرنسى .
الثانية:بريوش.
الثالثة: دانش.
الرابعة:بيتزا و فطائر.
عدد الساعات:- 3 ساعات و نصف لكل محاضرة.
ثالثا:- دورة سهل / صحى / سريع :-
الموضوع:- مع وقع الحياة المتسارع ، تنامت الحاجة الماسة لدى ربة المنزل فى إختصار الوقت الذى تقضيه فى المطبخ و على الرغم من ذلك ترغب فى إعداد وجبات صحية متوازنة لأبناءها ، هذه الدورة تحقق هذه المعادلة الصعبة .
عدد المحاضرات:-4محاضرات
الاولى: مكرونة و أرز
الثانية: سلطة .
الثالثة: لحمة .
الرابعة: دجاج .
عدد الساعات:- 3 ساعات لكل محاضرة.
رابعا:- دورة طهى للمبتدئين:
-الموضوع:- هذه الدورة تخاطب أى انسان لديه الرغبة فى الالمام بأصول الطهى الأساسية و تقترح مفردات عديدة بغرض اعداد مأدبة أنيقة و راقية تمثل وجبة متكاملة و متوازنة .
عدد المحاضرات:-5 محاضرات.
الأولى:- سلطات.
الثانية:- شوربات.
الثالثة:- لحم و دجاج.
الرابعة:- أرز و مكرونة.
الخامسة:- مأكولات بحرية.
الساعات:-3 ساعات لكل محاضرة.
خامسا:- دورة طهى متقدمة:
-الموضوع:- خلال المحاضرات سنقوم بجولة حول موائد العالم ,نعد معا أشهر أطباقها.
عدد المحاضرات:- 4 محاضرات.
الأولى: مقتطفات من المطبخ اللبنانى ,
الثانية: مقتطفات من المطبخ الأمريكى و المكسيكى ,
الثالثة: مقتطفات من مطبخ البحر المتوسط ,
الرابعة: أسيوى.
عدد الساعات:-3 ساعات و نصف لكل محاضرة.
سادسا:- هدية من مطبخى:
-الموضوع:- مشكلة دائما ما نواجهها ألا و هى البحث عن فكرة لهدية جديدة , هذه المشكلة سوف تنتهى تماما . اصنع هديتك فى مطبخك و قدمها بشكل أنيق و متفرد.
عدد المحاضرات:-4 محاضرات
الأولى:كيك أنيق و مبتكر+ طريقة انيقة للتغليف و التقديم.
الثانية:truffes + طريقة تغليف و تقديم .
الثالثة:نوجة و توفى راقى مع التقديم و التغليف.
الرابعة: مربى و مارملاد رائع من مطبخك.
عدد الساعات:-3 ساعات لكل محاضرة.
.سابعا :-دورة مطبخ للأطفال:
-الموضوع:- المطبخ ايه؟ معمل كيمياء, يعنى ممكن نعمل اختراعات و نبتكر. ممكن نبسط العلوم فى المطبخ ! و ننمى قدرات أولادنا الجسمانية و الذهنية و نعلمه ازاى يشغل مخه مع ايديه .
عدد المحاضرات:-4 محاضرات.
الأولى : فراشات و ورود.
الثانية:shake the milk+jello fruit salad
الثالثة: chocolate honey bees
الرابعة:snowy men
ملحوظة: تدرس المحاضرات باللغات الانجليزية أو الفرنسية أو العربية حسب رغبة الوالدين.
- هذه المحاضرات موجهة للأطفال من سن 8 الى 12 سنة يتم تعريف الأطفال من خلالها على أصل الخامات المستخدمة , التعريف بكيمياء الخبز , فائدة الطعام الصحى المتوازن بالاضافة الى تناسق الألوان و توزيعها فى طبق التقديم.
- عدد الساعات:- 3 ساعات لكل محاضرة.
ملحوظات هامة:-
- كل دورة تتعرض فى المقدمة الى اجراءات الأمن و السلامة الواجب اتباعها بالمطبخ .
-على المتدربين الالتزام التام بمواعيد المحاضرات لأنها تبدأ تماما بالموعد المحدد.
- على المتدربين احضار apron أو المريلة الخاصة بهم.
شهيره داود

ممكن كمان تعجبك المواضيع دى...يالا بينا ...

Related Posts with Thumbnails